您沒有登錄。 請登錄註冊

霆鋒笑晒挺妻不屑講陳冠希

上一篇主題 下一篇主題 向下  內容 [第1頁(共1頁)]

1 霆鋒笑晒挺妻不屑講陳冠希 于 周日 3月 01, 2009 9:35 pm

01/03/2009

張 芝 前 晚 公 開 狂 插 陳 冠 希 ( Edison ) 「 貓 哭 老 鼠 」 , 訪 問 出 街 後 引 來 極 大 回 響 , 而 芝 老 公 謝 霆 鋒 昨 晨 笑 容 滿 面 現 身 機 場 , 表 示 對 太 太 由 始 至 終 只 有 支 持 , 並 不 屑 講 Edison 這 個 人 ; 至 於 芝 媽 透 露 與 女 兒 通 過 電 話 , 形 容 芝 現 階 段 心 情 平 靜 。

在 慾 照 案 發 生 年 多 後 , 前 晚 張 芝 終 於 打 破 沉 默 , 在 接 受 有 線 娛 樂 新 聞 台 訪 問 時 哭 訴 「 受 夠 了 你 」 , 又 指 Edison 完 全 是 貓 哭 老 鼠 、 擘 大 眼 講 大 話 , 並 坦 言 事 件 發 生 後 全 賴 家 人 支 持 , 其 中 提 及 老 公 謝 霆 鋒 沒 有 抱 怨 之 餘 , 只 講 了 一 句 : 「 得 啦 ! 老 婆 , 冇 事 , 有 我 度 。 」 而 芝 媽 向 女 兒 直 言 : 「 如 果 媽 咪 頂 到 , 我 幫 你 頂 。 」 令 芝 為 之 動 容 流 下 感 激 眼 淚 , 可 以 勇 敢 再 站 起 來 。

老 婆 隨 時 復 工
霆 鋒 昨 晨 十 時 出 發 往 上 海 出 席 慈 善 頒 獎 禮 活 動 。 對 於 太 太 芝 自 慾 照 事 件 後 首 度 開 腔 , 在 前 晚 播 出 的 訪 問 中 臭 罵 Edison , 終 於 戰 勝 心 魔 , 勇 敢 面 對 群 眾 , 以 妻 為 傲 的 他 , 表 示 當 然 有 收 看 芝 的 訪 問 。

問 他 有 沒 有 說 話 要 和 芝 講 ? 霆 鋒 說 : 「 呢 心 中 , 唔 使 講 , 作 為 老 公 梗 係 支 持 佢 , ( 芝 出 講 好 勇 敢 喎 。 ) 佢 係 我 太 太 嘛 , ( 芝 幾 時 復 工 ? ) 佢 冇 退 出 過 。 」 霆 鋒 被 問 到 他 早 上 出 門 時 , 有 冇 講 「 唔 使 掛 住 」 的 說 話 ? 霆 鋒 說 : 「 每 朝 佢 都 會 送 我 出 門 口 。 」 盡 顯 夫 妻 恩 愛 一 面 。

作 為 鍾 欣 桐 ( 阿 嬌 ) 大 師 兄 的 霆 鋒 , 又 謂 會 同 樣 支 持 這 位 師 妹 , 問 他 會 否 建 議 阿 嬌 作 深 情 剖 白 ? 霆 鋒 就 表 示 不 會 叫 阿 嬌 做 任 何 事 , 他 說 : 「 我 冇 資 格 。 」 至 於 芝 表 示 Edison 欠 她 一 句 道 歉 , 霆 鋒 只 笑 而 不 答 , 以 認 同 的 禮 貌 微 笑 婉 拒 回 答 這 條 問 題 , 再 問 他 可 有 說 話 要 和 Edison 說 , 霆 鋒 則 冷 冷 笑 一 笑 說 : 「 唔 需 要 講 啦 。 」

芝 媽 讚 女 婿
雖 然 霆 鋒 以 趕 飛 機 為 理 由 , 未 有 停 下 腳 步 拍 照 及 接 受 訪 問 外 , 其 助 手 又 代 他 擋 開 傳 媒 , 不 過 霆 鋒 仍 十 分 有 禮 貌 和 合 作 地 跟 傳 媒 邊 行 邊 答 , 做 了 數 分 鐘 簡 短 的 訪 問 , 見 霆 鋒 全 程 面 露 笑 容 , 明 顯 因 太 太 的 勇 敢 受 讚 頌 而 心 情 大 好 。

另 外 , 一 直 默 默 支 持 女 兒 的 芝 媽 , 昨 日 如 常 返 回 西 環 海 鮮 酒 家 開 工 , 並 大 方 接 受 記 者 訪 問 , 她 透 露 昨 日 與 芝 通 過 電 話 , 形 容 現 階 段 女 兒 心 情 十 分 平 靜 , 更 說 : 「 佢 冇 乜 特 別 , 情 緒 好 平 靜 , 多 謝 大 家 關 心 。 ( 贊 唔 贊 成 個 女 出 接 受 訪 問 ? ) 佢 咁 做 好 , 表 現 得 好 堅 強 。 」 芝 媽 還 不 忘 盛 讚 女 婿 霆 鋒 : 「 佢 真 係 一 個 好 老 公 , 對 老 婆 好 好 。 」 本 來 有 問 必 答 的 芝 媽 , 當 提 到 是 否 痛 恨 Edison 這 個 人 時 , 她 即 收 起 笑 臉 , 斬 釘 截 鐵 表 示 : 「 我 唔 想 講 呢 個 人 ! 」 然 後 轉 身 返 回 店 內 繼 續 工 作 。

一 直 力 撐 芝 的 老 爺 謝 賢 , 昨 日 接 到 記 者 電 話 即 表 示 「 唔 答 ! 」 , 並 隨 即 掛 線 , 貫 徹 無 聲 支 持 家 嫂 的 做 法 ; 而 在 芝 最 痛 苦 時 刻 送 上 風 雨 同 路 合 力 抬 荷 葉 的 孖 公 仔 瓷 器 的 奶 奶 「 拉 姑 」 狄 波 拉 , 昨 日 則 繼 續 關 機 。

採 : 音 樂 組 、 追 蹤 組



霆 鋒 昨 日 現 身 機 場 遭 大 批 傳 媒 追 訪 , 仍 笑 容 滿 面 。


霆 鋒 笑 言 芝 每 朝 都 會 送 他 出 門 口 , 盡 顯 夫 妻 恩 愛 一 面 。


芝 媽 透 露 與 芝 通 電 話 , 形 容 現 階 段 女 兒 心 情 十 分 平 靜 。


霆 鋒 昨 晚 在 上 海 出 席 頒 獎 禮 。




本文引用自東方日報http://210.177.167.103/cgi-bin/nsrch.cgi?seq=827051


_________________
我反叛,所以我存在。
檢視會員個人資料 http://diary.blog.yam.com/pgpg0715

上一篇主題 下一篇主題 回頂端  內容 [第1頁(共1頁)]

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章